#Design Your Future Konferencija

#Design Your Future Konferencija

Imate neobičan hobi koji biste željeli pretvoriti u uspješan posao? Strast su Vam digitalni mediji? Želite od iskusnih I uspješnih naučiti kako postati i ostati konkurentan bilo kao zaposlenik, bilo kao poduzetnik? Ovo je pravi događaj za Vas!

Koprivnički poduzetnik u utorak 23.4.2019. od 17 sati, u prostorijama Doma mladih organizira

#Design your future konferenciju

Goran Vrabec, Tomislav Pancirov te Ante Lučić iz prve ruke pričaju kako su zaradili prve novce, kako se suočiti oči u oči s preprekama i može li hobi biti i posao.  Osim gostiju, svoje projekte će prezentirati polaznici koji su 12 tjedana, zajedno s mentorima, vrijedno radili na razvoju ideja kroz IT BOOT camp.

PROGRAM

17:00 – 17:15 – Pozdravni govori predstavnika grada Koprivnice i Koprivničko – križevačke županije te Nositelja i partnera na projektu “Partnerstvo za sve2“ i podjela potvrda o sudjelovanju

17:1517:30 – Goran Vrabec – “Ljuti put do uspjeha”

Goran priča kao je hobi s  chili papričicama pretvorio u uspješan posao te kako je izgledao poslovni put od hobija s chili papričica do OPG-a i tvrtke s osmero zaposlenih. Na praktičnom primjeru priča i o ljutim preprekama i paprenim rješenjima. Goran Vrabec je vlasnik OPG-a i tvrtke “Volim Ljuto”, specijalizirane za uzgoj i preradu chili papričica u ljute umake i gotovo 50 različitih proizvoda. Posao je krenuo 2013. kao obiteljski, a danas broji 8 zaposlenih. “Volim Ljuto” je danas vodeći brand ljutih umaka u Hrvatskoj. Proizvodi se prodaju u pedesetak specijaliziranih trgovina i putem webshopa te se koriste u preko 200 restorana.

17:30 – 17:45 – Tomislav Pancirov – “Održivo poslovanje kroz samozapošljavanje, brendiranje  i prilagodbu tržištu”

Tomislav je nakon niza pozicija u marketinškim agencijama i korporacijama postao sam svoj gazda. Gdje pronaći ideju za posao i kako pripremiti tržište na pokretanje svog poslovanja? Kako su budžetiranje, poslovni plan, pisma namjere odjednom postali dio Tomislavove digitalne svakodnevice?  Tomislav Pancirov za sebe će reći da je kreativac koji obožava izazove digitalnog okruženja. On je i lifestyle poduzetnik koji je sreću pronašao odvaživši se na nomadstvo u digitalnoj karijeri. Završio je marketing te pokrenuo svoj posao za savjetovanje o digitalnim komunikacijama. Bavi se radom s klijentima i edukacijama u tom području (Online marketing na EFRI-u). Piše za nekoliko portala, vodi svoj blog www.TomislavPancirov.com i YouTube kanal www.DigitalnaStvarnost.me.

 17:45 – 18:00 – Ante Lučić – “Kako (p)ostati konkurentan?”

Kako vlastito poslovanje učiniti i održati konkurentnim na sve neizvjesnijem i volatilnijem tržištu, bez obzira o kojoj djelatnosti je riječ prenijeti će Ante u svojem izlaganju. Predstaviti će i svoju vlastitu metodu baziranu na 5 glavnih modula i čitavim nizom parametara. Ante Lučić je poduzetnik, mentor i konzultant koji se vratio u Hrvatsku nakon stjecanja višegodišnjeg akademskog i profesionalnog iskustva u inozemstvu. Nakon završene srednje škole u Damasku, Sirija, najprije je diplomirao povijest i međunarodne odnose na Jacobs University Bremen, a potom magistrirao pravo i poslovno upravljanje na Bucerius Law School i WHU Otto Beisheim School of Management u Njemačkoj. Objavio nekoliko znanstvenih radova iz područja međunarodne sigurnosti i terorizma. Od 2013. godine vodi A-Link, tvrtku za obrazovno i karijerno savjetovanje te ljudske potencijale. Savjetuje pojedince u obrazovnom i karijernom planiranju, dok organizacijama pomaže u području marketinga, međunarodne mobilnosti, akademske konkurentnosti, talent managementa te tehnološki-uvjetovanih trendova vezanih za budućnost rada i obrazovanja. Ante je također koautor programa UP – Učenici poduzetnici za osnovne škole te pokretač platforme Cronnect.me za spajanje domaćih startup tvrtki s investitorima iz hrvatskog iseljeništva. Živi u Zagrebu, a dok ne osnažuje pojedince i ustanove, svira u funk bandu i igra se sa svojim dvogodišnjim sinčićem.

18:00 – 18:10 – Pauza za kavu

18:10 – 18:30 – Pitch session polaznika IT BOOT camp-a

18:30 – 18:40 – Q&A (mentori IT BOOT camp-a & gosti)

18:40 – 19:30 – Druženje

Konferencija predstavlja završno obilježavanje IT boot campa. IT boot camp besplatni je inovativni program koji je trajao 12 tjedana  i pružio polaznicima mogućnost da nauče osnove programiranja, osnovne poduzetničke vještine te vještine uz koje će se lakše zaposliti  Program je bio namijenjen mladim nezaposlenim osobama 20 – 29 godina (izvanredni studenti, osobe koje aktivno traže posao, osobe prijavljene na hzz-u) željnim znanja i novih vještina. Mentori IT boot campa, CodeboxPobis, Apea, Kontraliht, Vrhovski uspješni su koprivnički poduzetnici i obrtnici. Stručnjaci u svojim područjima, izvrsni predavači, podučili su polaznike vještima uz koje će sebe najbolje predstaviti potencijalnim poslodavcima ili svoje ideje na najbolji način plasirati  na tržište.

IT boot camp dio je projekta „PARTNERSTVO ZA SVE 2“. Odobren je za financiranje od strane Europske unije u okviru poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ iz Europskog socijalnog fonda. Projekt traje od 14.05.2018. do 13.11.2020. godine, njegova ukupna vrijednost je 1.999.427,02 HRK (Sufinanciranje od strane EU je 99,08%). Nositelj projekta je PORA KKŽ, a u projekt su uključena još 5 partnera  Koprivničko-križevačka županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci, HGK Županijska komora Koprivnica, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Koprivnički poduzetnik d.o.o.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Koprivničkog poduzetnika

Za više informacija o EU fondovima http://www.strukturnifondovi.hr/.

Za više informacija o Operativnom programu Učinkoviti ljudski potencijali http://www.esf.hr/