Diskusija s gradonačelnikom i zamjenicom gradonačelnika obuhvatila širok spektar tema

Diskusija s gradonačelnikom i zamjenicom gradonačelnika obuhvatila širok spektar tema

Kako bi se poboljšala i unaprijedila poduzetnička klima u Koprivnici, u prostoru Inkubatora kreativnih industrija, 8.11. održana je diskusija u kojoj su sudjelovali gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž. Na neformalnom druženju, prisutni poduzetnici tražili su odgovore na postavljena pitanja o mjerama za poticanje poduzetništva, poduzetničkoj infrastrukturi, olakšicama za investitore, i sl.

Razgovaralo se o smjeru razvoja Grada u poduzetništvu, a dotaknula se i tema o problemu pronalaska radne snage. Navedeno je da ne treba bježati od robotizacije, ali je nužna prenamjena radne snage pri čemu se treba težiti da i sam obrazovni sustav prati potrebu za kadrom na tržištu rada. Predstavnici Grada su spomenuli da je u planu i kreiranje mjera kojima bi mladima koji odluče ostati živjeti i raditi u gradu Koprivnici osigurali prostor po povoljnijoj cijeni.

Poduzetnici su naveli da bi voljeli da predstavnici Grada ograniziraju obilazak malih i srednjih poduzeća jer bi poduzetnici u vlastitim prostorima lakše mogli objasniti s kakvim problemima i izazovima se susreću.

Između ostalog, istaknuto je i da će svakako krenuti realizacija prenamjene hale u Kampusu u male proizvodne jedinice za poduzetnike koji tek počinju s proizvodnjom, a očekuje se da će se natječaj za prijavu projekta otvoriti krajem 2020. ili tokom 2021.

Moderatorica diskusije bila je Martina Mak, direktorica poduzeća Enter Koprivnica.