Koprivničanci se upoznali s tehnikom lijepog pisanja

Koprivničanci se upoznali s tehnikom lijepog pisanja

U sklopu ovogodišnjeg Street art festivala u organizaciji Udruge za promicanje kulture i umjetnosti maMUZE održana je radionica kaligrafije u Koprivničkom poduzetniku za koju je iskazan velik interes.

Radionicu je vodio umjetnik Miroslav Petković koji se već 20-ak godina bavi grafitima, krasopisom i kaligrafijom, a stvara pod pseudonimom Modul Osam. Polaznici su imali priliku upoznati se s osnovama i tehnikom lijepog pisanja slova abecede i brojeva gotičkim fontom uz pomoć tuša i pera.


Modul Osam je naglasio da je potrebno svakodnevno vježbati kaligrafiju jer se jedino praksom postiže savršenstvo. Potrebno je puno vremena za izgradnju vještine i postizanje preciznosti i estetike, a s vremenom je kroz vlastitu kreativnost moguće izgraditi vlastiti dizajn slova, stil pisanja i ukrašavanje.

Moderna kaligrafija se odnosi stvaranje svojih slova, odnosno vlastitu interpretaciju ove drevne tehnike. Sudionici su se složili da kaligrafija opušta no da je pritom važna smirenost, strpljenje i koncentracija.