Koprivnički osnovnoškolci jako vole programirati s micro:bitovima

Koprivnički osnovnoškolci jako vole programirati s micro:bitovima

Micro:bit natjecanjem smo zaokružili dosadašnjih pet radionica na kojima je sveukupno sudjelovalo 30 djece.

Bez obzira na razlike u godinama i predznanje, polaznici su se upoznali s ovom modernom tehnologijom i korisno proveli svoje subote. Na radionice su dolazili većinom učenici nižih razreda osnovne škole jer oni za sada nemaju mogućnost rada s micro:bitovima u školi te su uvijek bili veoma motivirani i zainteresirani.

Na ovome natjecanju polaznici su primijenili svoje znanje i riješili nekoliko zadataka koje je pripremio edukator Matija Kolarić uz malu pomoć profesora Obrtničke škole, Miroslava Potroška. Benjamin Zrakić, koji je s nama od prve radionice je samostalno rješavao naprednije zadatke, koristeći dva micro:bit uređaja – uspostavljanje veze pomoću radiovalova, izmjenjivanje smajlića, kreiranje ID, odnosno oznake za svaki micro:bit da se zna koji micro:bit šalje informaciju.

Mlađi polaznici, Gabriel Sebastian Sarapa i Roko Šarić su imali zadatak na micro:bitu iscrtati smajlić, zbrojiti dva broja tako da micro:bit ispisuje rezultat i zadatak s kombinacijom A i B gumba. Na kraju su svi ukratko isprezentirali svoja rješenja, to jest jednostavne programe te su dobili vrijedne nagrade koje je osigurao HANGAR18 i pohvalnice za sudjelovanje.

– STEM područje raste i pametna tehnologija se sve više primjenjuje zato je dobar korak što ste na ovim radionicama naučili osnove budući da ćete se i dalje susretati sa sličim informatičkim problemima, zaključio je edukator Matija Kolarić na kraju.

S obzirom na to da interes za micro:bit i radionice sličnog tipa postoji, nakon kratke ljetne pauze organizirat ćemo nešto slično s ciljem uključivanja što više djece.