Koprivnički poduzetniku partner na još jednom EU projektu u kojem će organizirati dva IT boot campa za mlade nezaposlene!

Koprivnički poduzetniku partner na još jednom EU projektu u kojem će organizirati dva IT boot campa za mlade nezaposlene!

 

Iz Europskog socijalnog fonda u okviru poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ odobren je projekt „PARTNERSTVO ZA SVE 2“. Nositelj projekta je „PORA“ KKŽ dok je Koprivnički poduzetnik d.o.o. partner na projektu zajedno sa Koprivničko-križevačkom županijom, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područni ured Križevci, HGK Županijskom komorom Koprivnica, te HOK komorom Koprivničko-križevačke županije.

Cilj projekta je da se kroz uključenje lokalog partnerstva Koprivničko-križevačke županije potakne na lokalnu inicijativu poticanja samozapošljavanja dugotrajno nezaposlenih, žena i mladih do 29 godina na tržištu rada Koprivničko-križevačke županije kroz provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja.

Koprivnički poduzetnik će u sklopu projekta organizirati svake godine za studente završnih godina fakulteta i učenike završnih razreda srednjih škola dva boot campa kako bi se dodatno educirali i kvalitetnije pripremili za predstavljanje na tržištu rada. Na njima će se imati priliku predstaviti i lokalni poduzetnici koji će ujedno biti i mentori.

Kompletan projekt se sastoji od više projektnih aktivnosti među kojima su: osnivanje i provedba aktivnosti Kluba za zapošljavanje, osposobljavanje nezaposlenih na radnom mjestu za potrebe poslodavca – mentorstvo, organizacija i provedba radionice na temu „PCM – Upravljanje projektnim ciklusom” za nezaposlene, provedba 3 grupe edukacija na temu samozapošljavanja za nezaposlene, promocija ženskog poduzetništva, organizacija i provedba boot campa za nezaposlene, dodjela 13 potpora male vrijednosti za samozapošljavanje, revidiranje postojeće Strategije razvoja ljudskih potencijala, posjet Irskoj s ciljem upoznavanja s primjerima dobre prakse rada Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, organizacija radionica za zaposlenike institucija članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije i okruglog stola s drugim tehničkim tajništvima, ažuriranje i proširenje članstva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije, ulaganje u zgradu „PORE“ KKŽ – osiguravanje pristupa za osobe s invaliditetom i zamjena poda u dvorani.

Projekt će trajati ukupno 30 mjeseci, od 14.05.2018. do 13.11.2020. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.999.427,02 HRK od čega je 99,08 % sufinancirano od strane EU.