Objavljen Pravilnik za podmjeru 6.2.

Objavljen Pravilnik za podmjeru 6.2.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je 29. studenoga 2017. godine objavila Pravilnik o provedbi tipa operacije 6.2.1. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“. Sukladno Planu objave natječaja, planirano zaprimanje prijava počinje 13. prosinca 2017. godine te će trajati do 13. veljače 2018. godine.

Neki od uvjeta prihvatljivosti na koje treba obratiti pažnju su:

  • U trenutku podnošenja Zahtjeva za potporu pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od najmanje 1.000 eura
  •  Kod fizičkih osoba nositelj poljoprivrednog gospodarstva mora biti upisan u Registar poreznih obveznika po osnovi samostalne djelatnosti najmanje godinu dana prije datuma podnošenja Zahtjeva za potporu
  • Kod fizičkih osoba nositelj poljoprivrednog gospodarstva mora plaćati doprinose za zdravstveno i mirovinsko osiguranje (izuzev umirovljenika koji ne moraju plaćati doprinose) po bilo kojoj osnovi.

Više informacija o navedenom pravilniku možete pogledati na sljedećoj poveznici: Pravilnik o provedbi tipa operacije 6.2.1. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“.

Za više informacija o natječaju obratite se stručnom timu Koprivničkog poduzetnika koji će Vam dati sve potrebne informacije, odgovoriti na sva vaša pitanja i sastaviti Vam prijavu za natječaj. Dođite u Dravsku 17 u Koprivnici ili nas kontaktirajte telefonski na 048/222-338.