Obrt Čokoladni užitak – slastice za „prste polizati“!

Obrt Čokoladni užitak – slastice za „prste polizati“!

Maja Obučina vlasnica je obrta Čokoladni užitak koji se bavi proizvodnjom torti, kolača i ostalih slastica za sve prigode po narudžbi te je korisnica poslovnog prostora Inkubatora na Taraščicama 19 (zgrada Udruženja obrtnika). Obrt posluje dvije godine, a vlasnica Maja je stekla zavidno iskustvo kroz 8-godišnji rad u zagrebačkoj slastičarnici Vincek, poznatoj po kvaliteti svojih proizvoda i konstantnom praćenju svjetskih trendova u slastičarstvu.

Iskoristili smo priliku tokom jednog posjeta Maji da napravimo kratki intervju kako bismo i vas upoznali s Majinim radom i njezinim neodoljivim slasticama.

KcP: Otkad je započela Vaša ljubav prema slastičarstvu?
Maja: Mogla bih reći da je ljubav započela još u srednjoj Ugostiteljsko-turističkoj školi kada sam krenula na slastičarska natjecanja, nakon čega sam se zaposlila u slastičarnici Vincek u Zagrebu. Spletom okolnosti, vratila sam se u Koprivnicu i bezuspješno pokušavala pronaći posao. S obzirom na slastičarsko iskustvo i ljubav prema slastičarstvu, odlučila sam se na otvaranje vlastitog obrta.

KcP: Odakle crpite znanje?
Maja: O trendovima u slastičarstvu uglavnom se informiram preko Interneta, a bila sam i na radionicama kod poznate hrvatske slastičarke Petre Jelenić, vlasnice slastičarnice Mak na konac. Inspiracija za kreacije dolazi mi i sama od sebe fokusirajući se na rad.  

KcP: Kakve sve deserte radite i koji su Vama omiljeni?
Maja: Radim sve vrste slastica po narudžbi, uglavnom se radi o tortama i kremastim kolačima, a najdraža mi je izrada rođendanskih torti za djecu.

KcP: Što Vaši klijenti najviše traže kad su slastice u pitanju?
Maja: Tržište je uglavnom orijentirano na narudžbe torti za različite prigode, od rođendanskih, dječjih, svadbenih, pa sve do torti za krštenja.

KcP: Sjećate li se neke slastice koja je bila izrazito zahtjevna za napraviti?
Maja: Izrada svake slastice zahtjevna je na svoj način i iziskuje posebnu pripremu, međutim zadovoljstvo krajnjim proizvodom na kraju je neprocjenjivo.

KcP: Znate li možda približan broj slastica koje ste dosad napravili?
Maja: Ajoj, prestala sam brojati, rekla bih jako puno.

O profesionalnom radu i kvalitetnom proizvodu svjedoče i pozitivna iskustva Majinih klijentica:

Torta je bila jako dobra. Okusom baš taman, vizualno kako smo se dogovorili.
– Kristina Hlebar –

Imam samo pozitivne komentare i rado preporučam slastičarnicu Čokoladni užitak.
– Martina Piskrec –

Naručila sam kod Maje već velik broj torti i kolača. Okus je uvijek odličan, bez obzira o kojem se kolaču ili torti radilo.
– Petra Jakupić –

U nastavku donosimo pregled samo jednog dijela Majinih kreacija, a obrtu Čokoladni užitak želimo puno uspjeha u daljnjem stvaranju kreacija.

Ukoliko i vi trebate kolače ili tortu za rođendan, krstitke ili neku drugu prigodu, ili ste se samo zaželjeli slastice koju ćete pojesti u trenu, sigurni smo da Maja i njezin obrt Čokoladni užitak mogu odgovoriti na sve vaše zahtjeve.

Nazovite 098/177-8941 ili navratite na Taraščice 19, Koprivnica!

Facebook: Maja Obučina Čokoladni užitak