Otvorenja pilot projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija“

Otvorenja pilot projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija“

U Zagrebu je 30. listopada 2018. godine održana svečana konferencija povodom otvorenja pilot projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija“ (eng. BOND – Business Organistions Network Development). Projekt je vrijedan 7.012.151,60 kuna, cjelokupno financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Temeljni cilj ovog projekta je kroz temeljne i specijalizirane edukacije zaposlenika poduzetničkih potpornih institucija (PPI) razviti visokokvalitetne usluge koje će na ujednačen način biti dostupne poduzetnicima u svim hrvatskim regijama. Prema riječima Vjerana Vrbaneca (predsjednika Uprave HAMAG BICRO-a) riječ je o jedinstvenoj platformi na kojoj će se okupiti sve poduzetničke potporne institucije, kako bi se malim i srednjim poduzećima olakšao pristup informacijama i osigurala poslovna znanja, usluge i potencijalni partneri.

Koprivnički poduzetnik je od prijavljenih 66 poduzetničkih potpornih institucija, zauzeo visoko četvrto mjesto po općem kriteriju uravnoteženog razvoja, te je na taj način klasificiran kao najbolje rangiran PPI u Koprivničko-križevačkoj županiji.

HAMAG BICRO će putem Mreže poduzetničkih potpornih institucija koordinirati razvoj kompetencija PPI-a kroz sustav treninga. Projekt je strateški postavljen od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a operativno njime upravlja HAMAG-BICRO.