STEM KITTEENS – Girl Power in IT

STEM KITTEENS – Girl Power in IT

Koprivnički poduzetnik u suradnji s Osijek Software Cityjem i Pučkim otvorenim učilištem Koprivnica provodi na području Koprivnice projekt STEM KITTEENS. Projekt je namijenjen djevojkama 14-19 godina kako bi se zainteresirale za područja znanosti, inžinjerstva, matematike i informatike. Projekt je zamišljen kao jednodnevni projekt koji bi sudionicama kroz zabavne i edukativne radionice pokazao kako IT nije samo šturo programiranje.

Prijavite se za besplatne edukacije koje će se održati 19.1.2019. od 9:00 – 16:00 sati u Pučkom otvorenom učilištu, Trg bana J. Jelačića 6

Prijave putem linka: Kitteens

Program: 3 radionice (2 programiranja i Escape room)

08:30 – 09:00 Okupljanje

09:00 – 10:30 MAXI FUN WITH micro:bit

Nisi čula za micro:bit? Možda je micro, ali ima veliku sposobnost transformirati se u ono što ti želiš. Na ovoj radionici saznat ćeš što je micro:bit i zašto je toliko popularan te ćemo isprobati zajedno 4 verzije primjene micro:bit-a kao kalkulator,igrica,gitara i GPS

10:30 – 12:00 Hello Girl!

U vremenu digitalizacije i prijenosa podataka na Internet, važno je pronaći svoje mjesto u toj džungli linkova. Važno je poznavati osnove izrade web stranice jer ono danas postaje dio vaše svakodnevice obzirom da ‘guglanje’ postaje sredstvo upoznavanja drugih ljudi. Na ovoj radionici naučit ćete kako izraditi svoje web stranice, poput onih koje svaki dan posjećujete, te kako ih uljepšati u skladu sa svojim dizajnerskim okom!

12:00 – 13:00 Ručak

13:00 – 14:30 GAME ON! Escape men’s world

Izlazak iz sjene muškaraca u svijetu znanosti bio je pravi izazov, zato vas pozivamo da prođemo izazov pun zagonetki, logičkog razmišljanja i prije svega timskog rada. Po uzoru na popularan Escape Room koncept u 30 minuta potrebno je otkriti tragove, otključati skrivene predmete, riješiti zagonetke i petlje. Cilj ove radionica je prenijeti zanimljive činjenice o uspjesima žena u znanosti, naučiti o njihovim istraživanjima, zabaviti se i zajedno proći kroz jedno novo iskustvo.

14:30 – 16:00 Podjela diploma i druženje

Sudionice se pozivaju da ponesu svoja prijenosna računala (ukoliko nema te mogućnosti, mi ćemo osigurati opremu). Sudionicama je osiguran ručak, a kako bi se edukacija mogla održati, minimalan broj sudionica je 15.

Više o projektu saznajte na linku: STEM KITTEENS

Požurite s prijavama!