Započeo IT BOOT CAMP – još se stignete prijaviti

Započeo IT BOOT CAMP – još se stignete prijaviti

Završili ste srednju školu ili fakultet i razmišljate što dalje? Imate između 20 i 29 godina? Voljeli biste nadograditi postojeća i steći nova znanja i vještine? Razmišljate o otvaranju vlastitog poduzeća ili se želite istaknuti u moru prijava kod potencijalnih poslodavaca? Još nije kasno, iako je IT boot camp krenuo u siječnju prijave su otvorene za sve zainteresirane.Radi se o 12 tjednom besplatnom inovativnim programu u kojem možete naučiti osnove programiranja, osnovne poduzetničke vještine te vještine uz koje ćete se lakše zaposliti! Iako je program namijenjen mladim nezaposlenim osobama 20 – 29 godina (izvanredni studenti, osobe koje aktivno traže posao, osobe prijavljene na hzz-u) na IT boot camp mogu se prijaviti svi zainteresirani, željni znanja i novih vještina.

Mentori IT boot campa  dolaze iz uspješnih koprivničkih poduzeća i obrta: CodeboxPobis, Apea, Kontraliht, Vrhovski i spremni su vam prenijeti svoja znanja. Stručnjaci u svojim područjima, izvrsni predavači, podučiti će polaznike vještinama uz koje će se najbolje predstaviti potencijalnim poslodavcima ili svoje ideje na najbolji način plasirati  na tržište. Dodatna prednost je što za polaznike postoji mogućnost zapošljavanja u mentorskim poduzećima. U tijeku su edukacije vezane uz razvoj poduzetničkih ideja, nakon njih polaznici će proći kroz edukacije vezane uz komunikaciju i društvene mreže. Kako postići konkurentnost na tržištu koristeći digitalne medije, kako napraviti jednostavan web ili aplikaciju polaznike educirati mentori iz IT područja.

     

Trenutno je svoj dio predavanja u sklopu IT boot campa odradila mentorica Sonja Hlebar iz obrta APEA koja je s polaznicima realizirala dinamične edukacije vezane uz osnovne poduzetničke vještine. Ono što je bilo posebno korisno za polaznike je što su morali prezentirati, odraditi tzv. pitch vlastitih ideja. Na taj način učili su kako brzo i efikasno predstaviti svoje ideje i sebe. „Izlazak iz zone komfora stresan je za svakog, posebice za osobu koja predstavlja svoju ideju ili sebe potencijalnom poslodavcu. Na ovaj način polaznici su se pripremili na ono što ih čeka na tržištu rada“- objasnila je Sonja Hlebar.

Daljnji nastavak edukacija vezanih uz poduzetničke vještine preuzela je mentorica Biljana Trumbetaš iz poduzeća Pobis. „Ukoliko se odluče na samozapošljavanje prvi korak će im biti izrada poslovnog plana kako bi dobili financijska sredstva koja će im pomoći prilikom pokretanja posla. Stoga je bitno razraditi i napraviti dobar poslovni plan“ – istaknula je Biljana Trumbetaš.

„Predstavljanje vlastitih poslovnih ideja stresnije je od predstavljanja sebe poslodavcima“- izjavila je polaznica programa Linddita Ristemi te kao posebno zanimljivu i korisnu edukaciju istaknula radionicu na kojoj se izrađivao poslovni plan. Velika očekivanja od IT boot projekta ima i Vedran Malinović: „Očekujem da ću steći nove IT vještine, posebice iz programiranja, također vjerujem da će mi kod budućih poslodavaca koristiti komunikacijske vještine koje razvijamo na edukacijama“.

U narednom periodu polaznici će proći kroz edukacije komunikacijskih vještina te će raditi na stjecanju vještina iz IT područja. Prijave za boot camp moguće su putem linka

IT boot camp dio je projekta „PARTNERSTVO ZA SVE 2“. Odobren je za financiranje od strane Europske unije u okviru poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ iz Europskog socijalnog fonda. Projekt traje od 14.05.2018. do 13.11.2020. godine, njegova ukupna vrijednost je 1.999.427,02 HRK (Sufinanciranje od strane EU je 99,08%). Nositelj projekta je PORA KKŽ, a u projekt su uključena još 5 partnera  Koprivničko-križevačka županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci, HGK Županijska komora Koprivnica, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Koprivnički poduzetnik d.o.o.            

       

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Koprivničkog poduzetnika

Za više informacija o EU fondovima http://www.strukturnifondovi.hr/.

Za više informacija o Operativnom programu Učinkoviti ljudski potencijali http://www.esf.hr/